Filmové veľdielo Ridleyho Scotta sa opäť vracia do rúk hráčov. V minulosti sme videli rôzne tituly z Alien univerza, od starých plošinoviek cez výbornú sériu Alien vs. Predator hier až po klenot s názvom Alien: Isolation. Teraz pre nás pripravujú autori zo štúdia Survios novinku, ktorá preverí tvoje nervy a odolnosť voči strachu.

Štúdio sa totiž zameriava na VR hry, v repertoári majú aj športový titul Creed: Rise to Glory a nie je teda prekvapením, že nový Alien: Rogue Incursion bude dostupný iba pre majiteľov virtuálnych headsetov. Preberieme v ňom rolu hlavnej hrdinky Zulu Hendricks, ktorá sa ocitá sama v komplexe na planéte Purdan, kde bude mať k dispozícii pulznú pušku a dobre známy skener prostredia.

Trailer nám odhalil aj ďalšie časti výzbroje, ako brokovnicu, revolver, či horák, pomocou ktorého si dokážeš otvoriť zamknuté dvere. Tvorcovia už oznámili, že tu nebude iba jediný votrelec, ale celá armáda, pričom každý jeden si bude hľadať vlastnú cestu ako sa nakŕmiť a objavovať sa budú podľa správania hráča, teda podľa toho, aké úkony bude vykonávať.

Štandardným votrelcom budú sekundovať aj facehuggeri, no ty budeš mať svojho vlastného syntetického partnera Davis One. Po grafickej stránke však nečakaj žiadne dych berúce scenérie. Autori sa skôr zamerali na prenesenie atmosféry hlbokej izolácie a samotnú hrateľnosť.

Zvučné mená predpovedajú kvalitu

Potešujúcou správou je fakt, že príbeh napísal Alex White, spisovateľ, ktorý sa identifikuje ako nebinárny a doteraz vydal už dve novely zo sveta Votrelca. K tomu potvrdil, že hra bude súčasťou canonu, čo znamená, že rozšíri oficiálnu dejovú linku franšízy.

Survios

O hudobnú stránku sa zas postará Sara Barone, známa svojimi kompozíciami pre Death Stranding alebo Call of Duty. Známe mená dopĺňa aj umelecký vedúci Tate Mosesian, ktorý má zas v životopise prácu na sérii Uncharted.

Zatiaľ nevieme, ako sa Alien Rogue Incursion zapíše, no už podľa týchto informácií môžeme predpovedať, že s nízkym počtom kvalitných VT titulov sa na tomto trhu určite nestratí. Hra by mala prísť ešte tento rok na PC, Meta Quest a PS VR 2.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú