Slovenský trh čoskoro privíta novú platobnú metódu, ktorá sľubuje revolúciu v spôsobe, akým platíme za online nákupy. Blik SK, predtým známy ako Viamo, oznámil spoluprácu s Tatra bankou na uvedení svojho inovatívneho platobného riešenia, informoval portál Živé.sk.

„Používatelia mobilnej aplikácie Tatra banka Viamo čoskoro zaplatia vďaka novej službe za svoje nákupy na internete ešte rýchlejšie, pohodlnejšie a bezpečne. Platobnú metódu Blik sprístupní Tatra banka svojim klientom už v najbližších mesiacoch,“ uvádza Blik.

Technológia Blik funguje na jednoduchom, no účinnom princípe. Používateľ si v mobilnej aplikácii vygeneruje 6-miestny kód s dvojminútovou platnosťou, ktorý následne použije na uskutočnenie platby. Tento systém eliminuje potrebu použitia platobnej karty, čím zvyšuje bezpečnosť a pohodlie pri online transakciách.

„Sme presvedčení, že ľudia budú Blik používať rovnako intenzívne ako milióny klientov poľských bánk. Blik je otvorený spolupráci so všetkými relevantnými partnermi na trhu a usiluje sa o vytvorenie univerzálneho platobného riešenia dostupného pre klientov všetkých bánk,“ popísal generálny riaditeľ Blik SK Ľubomír Požgay. Ďalšie partnerstvá údajne plánuje oznámiť už onedlho.

Hoci sa služba na Slovensku spočiatku zameria na online platby u vybraných predajcov v budúcnosti sa očakáva jej rozšírenie do kamenných obchodov, kde by zákazníci mohli zadávať vygenerované kódy priamo do platobných terminálov, podobne ako je to už teraz v Poľsku.

Úspech Bliku v susednom Poľsku je pozoruhodný. Ku koncu marca ho využívalo neuveriteľných 16 miliónov používateľov. Okrem platieb u obchodníkov a na internete systém umožňuje aj vklady a výbery hotovosti, či dokonca rozdelenie účtu medzi priateľmi.

Klienti Tatra banky sa môžu tešiť na túto novú službu, ktorá bude čoskoro dostupná prostredníctvom ich mobilnej aplikácie. Blik sľubuje rýchlejšie, pohodlnejšie a bezpečnejšie platby, čím môže významne zmeniť spôsob, akým Slováci pristupujú k online nákupom a platbám.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú