Zlá správa pre fanúšikov seriálu Halo. Štyri mesiace po konci druhej série spoločnosť Paramount rozhodla, že sci-fi novinka, ktorá je postavená na slávnej rovnomennej hre, sa už ďalších pokračovaní nedočká, informuje Variety. Halo je preto oficiálne zrušený, a to aj napriek otvorenému koncu poslednej epizódy a prísľubu veľkej prichádzajúcej vojny.

Nikto nevie, ako sa mu vlastne darilo

Halo bol u nás dostupný na službe SkyShowtime, v USA ho vysielala tamojšia platforma Paramount+. Seriál síce patril k jej vlajkovým lodiam, zároveň však predstavoval jeden z najnákladnejších titulov, aké Paramount doposiaľ predstavil.

Prvá séria dorazila v marci 2022 a predovšetkým kvôli obrovskej popularite hernej série ju sprevádzali veľké očakávania. Potvrdilo sa to aj na sledovanosti, keď Paramount uviedol, že Halo sa stal druhým najsledovanejším seriálom v histórii jeho streamovacej služby. Tá však na trh prišla iba v roku 2021, je teda ťažké odhadnúť, ako dobre sa seriálu v skutočnosti darilo. Predovšetkým, keď Paramount oficiálne čísla sledovanosti nikdy nezverejnil.

Seriál rovnako sprevádzalo rozporuplné prijatie zo strany fanúšikov hernej predlohy. Sťažovali sa na odklon od predlohy, ploché postavy a nezaujímavé dejové linky, ktoré nijak nesúviseli s hrou. Centrom príbehu síce zostal boj ľudstva proti mimozemskej rase Covenantov v ďalekej budúcnosti, množstvo pravidiel si však autori seriálu prispôsobili podľa seba.

Halo
TMDB

Naznačoval sľubnú budúcnosť

Aj v dôsledku kritiky seriál pred druhou sériou zmenil showrunnera, ktorý sľuboval väčšiu autenticitu, temnejší štýl rozprávania a tiež vernosť predlohe. To sa v druhej sérii síce v niektorých prípadoch potvrdilo, aj nové časti však trpeli identickými nedostatkami a čelili kritike.

Objavili sa síce náznaky, že druhá séria Halo si v záujme divákov vedie výborne, Paramount pri druhej sérii o sledovanosti nepovedal ani slovo, čo nikdy neveští nič dobré. Nakoniec sa spoločnosť rozhodla v napredovaní príbehu nepokračovať, a to aj napriek tomu, že koniec druhej série konečne priniesol náznak veľkej vojny a mohol pokryť dej prvej hry série Halo: Combat Evolved. Predstavil tiež nový parazitický druh Flood, ktorý bol v hernej sérii uvedený až o niečo neskôr.

Nádej stále žije

Fanúšikovia seriálovej adaptácie nemusia strácať všetku nádej. Microsoft spoločne s vývojárskym štúdiom 343 Industries sa pre Halo ešte pokúsia nájsť nový domov. Vzhľadom na to, že ide o veľmi nákladný projekt, však do úvahy pripadá iba hŕstka záchrancov.

Sú nimi predovšetkým Netflix či služba Prime Video, ktorá v posledných dvoch rokoch ukazuje, že vysoko nákladové produkcie jej nerobia problém a povzbudená by mohla byť aj obrovským úspechom svojho seriálu Fallout, rovnako postaveného na hernej predlohe. Nateraz sa však nič nemení a Halo zostáva zrušené.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú