Ikonický veľkofilm Gladiátor po viac než dvoch dekádach čakania dostáva pokračovanie, ktoré sa práve odhalilo v prvom traileri. Čerstvá upútavka na Gladiátor 2 sľubuje zmenu hlavného protagonistu a hromadu akcie v rímskom Koloseu.

Odohráva sa desiatky rokov po Gladiátorovi

Gladiátor 2 do kín dorazí 14. novembra a film už od svojho oznámenia v roku 2018 sprevádzajú obrovské očakávania. Dej historickej snímky sa odohráva približne tri dekády po pôvodnom filme a v jeho čele bude stáť Lucius, nepriznaný syn Maxima a Lucilly, ktorý sa ocitne v Koloseu.

Lucius žije prostý život s rodinou v Numídii, kde ho však polapia rímske légie a stane sa z neho gladiátor. Predstavovaním príbehu sa prvý trailer príliš nezaoberá, namiesto toho sa sústreďuje predovšetkým na hromadu akcie i nové postavy, ktorým okrem samotného Lucia dominujú aj Pedro Pascall a Denzel Washington.

Pedro Pascall vo filme bude vystupovať ako bývalý generál Marcus Acacius, ktorý svoj výcvik absolvoval pod Maximom v podaní Russella Crowea, Denzel Washington pre zmenu stvárni postavu priekupníka s otrokmi a gladiátormi s vlastnými pohnútkami.

Okrem nových postáv v pokračovaní uvidíme aj viacero známych tvárí z pôvodného filmu. Tešiť sa môžeme na návrat Luciovej matky a Maximovej milenky Lucilly v podaní Connie Nielsen. Vráti sa aj herec Derek Jacobi ako senátor Gracchus či miláčik fanúšikov Djimon Hounsou, ktorý v prvom filme stál po boku Maxima až do jeho konca.

Výrazne sa predražil

Podobne ako pri prvom filme, aj v pokračovaní na režisérsku stoličku zasadol nestarnúci Ridley Scott, ktorý sľubuje väčší a veľkolepejší zážitok po všetkých stránkach. Potvrdzuje to aj trailer, ktorý ukazuje nielen súboje medzi gladiátormi, nosorožcami či paviánmi, ale tiež námorné bitky v aréne.

Otázne je, do akej miery Gladiátor 2 bude na akciu spoliehať. V prvom filme boli akčné pasáže dokonale vyvážené príbehom, skvelými postavami na čele s Maximom a nevyspytateľným Commodom a historická snímka Ridleyho Scotta dýchala neopakovateľnou atmosférou. Paramount zatiaľ propagáciu pokračovania stavia hlavne na akcii, čo právom vyvoláva obavy.

Gladiátor 2 navyše do kín príde s nožom na krku. Rozpočet filmu sa podľa zákulisných zdrojov šialene navýšil a namiesto pôvodne plánovaných 165 miliónov film štúdio Paramount vyšiel až na 310 miliónov dolárov. S takýmto rozpočtom film Ridleyho Scotta patrí k najdrahším snímkam histórie a bude mať čo robiť, aby si na seba zarobil.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú