Netflix v minulosti predstavil už mnoho kvalitných dramatických sérií, ktoré si so zatajeným dychom pozreli diváci na jedno posedenie. Ďalším potenciálnym kandidátom do tohto zoznamu je aj emóciami nabitá miniséria s názvom Eric, ktorá sa verejnosti predstavila vo svojom prvom traileri.

Zúfalstvo meniace sa v posadnutosť a absolútnu vnútornú deštrukciu hlavného hrdinu – aj to ukazuje najnovšia strhujúca ukážka na očakávaný dramatický seriál Eric, ktorý sa odohráva v New Yorku v období 80. rokov.

Záchrana syna s pomocou modrej príšerky

Príbeh sleduje zúfalstvo Vincenta v podaní oscarového herca Benedicta Cumberbatcha, ktorého deväťročný syn jedného rána zmizne cestou do školy.

Vincenta, známeho newyorského bábkara a tvorcu populárnej detskej televízie, postupne sužujú obrovské pocity viny a plný nenávisti voči sebe samému nachádza nádej v modrej bábke príšerky s menom Eric, ktorú vytvoril podľa synových nákresov.

Vincent je presvedčený, že ak sa mu podarí dostať postavu do televízie, jeho syn sa vráti domov. Všetci v jeho okolí vrátane rodiny, kolegov či policajtov sa ho snažia strániť a majú ho za blázna, ktorý pomaly stráca kontakt s realitou. Bábka Eric sa tak paradoxne pre neho v snahe vrátiť syna domov stáva jeho jedinou nádejou, do ktorej vkladá celé svoje úsilie.

Po boku Cumberbatcha si v seriáli zahrali aj Gaby Hoffmann (Lakers: Vzostup Dynastie), McKinley Belcher III (Mesto patrí nám) či Jeff Hephner známy z účinkovania v megahite Oppenheimer.

Za celou sériou stojí scenáristka a tvorkyňa Abi Morgan, ktorá napísala scenár ku kvalitným snímkam ako Železná lady, Hanba či k pripravovanému pokračovaniu série Bridget Jones.

TMDB

V seriálovej tvorbe je známa predovšetkým ako showrunnerka oceňovaného seriálu The Hour. Jej najnovšia emotívna dramatická séria s prvkami trileru sa divákom predstaví už 30. mája na streamovacej službe Netflix.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú