Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-ulefone-powerUlefone, výrobca tých najlacnejších čínskych smartfónov, predstavil ďalší prírastok do strednej triedy smartfónov. Hneď na úvod však treba poznamenať, že špecifikáciami by sme ho zaradili skôr do nižšej triedy a udržať sa v strednej triede nebude až tak jednoduché.

Sleduj FónyzČíny.sk aj na FacebookuGoogle+ Instagrame!

Hliníkové telo a kompaktný displej

[/blockquote]

Dizajn smartfónu je pravdepodobne jedinou stránkou, na ktorej si dal výrobca ako tak záležať. Už názov napovedá, telo smartfónu tvorí konštrukcia zo zmesi hliníka a horčíka. Celkové rozmery smartfónu sú 143 x 71 x 9.35 mm, z čoho vyplýva, že zariadenie určite nie je najtenšie. Na prednej strane nájdeme na dnešnú dobu kompaktný 5-palcový displej, ktorý disponuje nižším HD rozlíšením. Výrobca uvádza, že pomer displeja k smartfónu je 73.6 %.

Ulefone Power môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>



ulefone metal balenie

ulefone metal oficialne biely

Tlačidlo pre zapnutie/vypnutie a tlačidlá na ovládanie hlasitosti sa nachádzajú na pravom boku a na zadnej strane pod fotoaparátom nechýba 360-stupňový snímač odtlačkov prstov.

Starý známy MediaTek a fotoaparáty s nízkym rozlíšením

Osemjadrový procesor MediaTek MT6753 s taktom 1.3 GHz určite veľmi dobre poznáte a nielen v strednej triede sa stal zaužívaným štandardom. Sekunduje mu 3 GB operačná pamäť RAM a rozšíriteľné 16 GB úložisko. Poteší aj 3050 mAh batéria.

ulefone metal oficialne biely-2

Hlavným fotoaparátom sa stal snímač Sony IMX149 s 8 MPx rozlíšením a clonou f/2.0. Na prednej strane nájdeme 2 MPx selfie snímač. Ulefone však použil softvérovú interpoláciu a rozlíšenia zvýšil na 13 MPx, respektíve na 5 MPx. Výrobca tvrdí, že vďaka nižšiemu rozlíšeniu môže každý pixel zachytiť viac svetla a lepšie farby. Do konektivity Ulefone zaradil aj nami používané 800 MHz LTE pásmo.

Operačný systém

Ulefone do svojich smartfónov inštaluje väčšinou čistý Android a veľkú námahu si s ním tak nedáva. Pri modeli Metal však už pridal pár vylepšení. Jednou z nich je aj napríklad dotykový asistent alebo možnosť spúšťania aplikácií pomocou odtlačkov. Snímač dokáže zaregistrovať najviac 5 odtlačkov.

Ulefone-Metal-Software

Neznáma cena a dostupnosť.

Ulefone Metal príde na trh koncom júla v troch farebných prevedeniach – čiernom, sivom a bielom. Ulefone si na nasledujúcich osem dní pripravil pre fanúšikov jednu „špecialitku“. Cenu smartfónu zatiaľ neprezradil, no fanúšikovia ju budú môcť hádať. Ak navštívite tento odkaz, máte možnosť hlasovať za cenu a ak ju uhádnete, budete zaradený do žrebovania o smartfón. Z formulára na hlasovanie teda aspoň vieme, že cena Ulefone Metal by nemala byť vyššia ako 129.99 dolárov, teda 118 €.

Zdroj: PhoneArena 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú