Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jednou z funkcií, ktoré so sebou priniesol systém iOS 16, bol nový indikátor batérie s percentuálnym ukazovateľom.

Apple ho v predchádzajúcich verziách iOS, respektíve novších iPhonoch s výrezom pre Face ID úplne odstránil.

Teraz je späť, no v prvom vydaní bol mnohými používateľmi pomerne ostro kritizovaný, pretože zatiaľ čo percentá batérie klesajú, vizuálne zobrazenie ikony tomu nezodpovedá, píše portál 9to5mac.

Apple vypočul sťažnosti svojich zákazníkov

Inak povedané, bez ohľadu na to, na koľko percent je dané zariadenie nabité, ikona vyzerá nabitá naplno, čo sťažovalo čitateľnosť.

Výnimkou bol len stav, kedy batéria klesla pod 20 %. Tento nevydarený indikátor tak pomýlil nejedného používateľa, ktorý sa pri letmom pohľade mohol nazdávať, že svoje zariadenie stále má dostatočne nabité.

Ako ale ďalej upozorňuje portál MacRumors, v novej beta verzii systému iOS 16.1, ktorá vyšla len včera (20.9.) spoločnosť Apple evidentne vypočula sťažnosti svojich zákazníkov a priniesla značné vylepšenie vizuálneho indikátoru stavu batérie.

Ten totiž po novom presne zodpovedá percentuálnemu stavu batérie, takže používateľ bude už pri krátkom pohľade na indikátor presne vedieť, v akom stave je jeho batéria.

Po dizajnovej stránke ide jednoznačne o dobré rozhodnutie. Beta verzia iOS 16.1 uvedené vylepšenie prináša aj na zariadenia iPhone 13 mini, iPhone 12 mini , ‌iPhone‌ XR a ‌iPhone‌ 11.

Ďalšie nové funkcie a vylepšenia

Indikátor bol upravený aj na uzamknutej obrazovke a používateľ po pripojení svojho iPhonu na nabíjačku dokonca vidí, či používa káblovú alebo bezdrôtovú.

Ďalšie zmeny v novej bete

Zmien sa dočkal i Stage Manager v iPadOS 16.1, ktorý teraz umožňuje presúvať okná z iPadu na externý displej a podľa všetkého je aj zobrazovanie otvorených okien oveľa jednoduchšie, ako doposiaľ.

Redizajnu sa dočkalo tiež menu snímky obrazovky a pridaná bola tiež skôr avizovaná funkcia „Clean Energy Charging“, ktorej cieľom je znížiť uhlíkovú stopu prostredníctvom selektívneho nabíjania.

To znamená, že zariadenia sa bude nabíjať v čase, kedy je k dispozícii elektrická energia s nižšími emisiami uhlíka. Funkciu je možné zapnúť v nastaveniach v sekcii Batéria.

Predtým ako bude iOS 16.1 oficiálne vydaný, bude musieť prebehnúť ešte niekoľko testov, takže oficiálny dátum, kedy sa táto verzia systému dostane aj na tvoje zariadenie, zatiaľ nepoznáme.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú