Svet streamovacích služieb má nový filmový hit. Predplatiteľov Amazon Prime Video aktuálne pohltila akčná novinka Samaritán, ktorá sa okrem netradičného zasadenia môže pochváliť aj hereckou účasťou niekďajšej ikony Sylvestera Stalloneho.

Stallone sa netradične dostáva do role vyslúžilého superhrdinu známeho pod prezývkou Samaritán, ktorý sa vo fiktívnom a zločinom nasiaknutom meste Silver City živí ako smetiar a snaží sa mať od všetkých pokoj.

Mesto už Samaritána považuje za mŕtveho, 13-ročný chlapec Sam však tuší, že s jeho susedom nie je niečo v poriadku a v skutočnosti je práve on hrdinom vo výslužbe. Domnienka sa po vyhrotenom úvode potvrdí a dvojica musí nútene spojiť sily pri záchrane mesta pre skazou.

Samaritán počas minulého víkendu štartoval na streamovacej službe Amazonu, kde sa okamžite stal jasnou diváckou jednotkou a len za jediný týždeň sa stal 10. najsledovanejším filmom služby v celom roku.

TMDB

Sylvester Stallone oslovil, všetko ostatné už nie

Treba však poznamenať, že Prime Video celovečerné filmy do sveta zďaleka nechrlí s takou intenzitou ako konkurencia a na prepisovanie rebríčkov častokrát postačí aj priemerná kvalita.

To je, zdá sa, aj prípad Samaritána, ktorý po stránkach kvality divákov veľmi neohúril a v hodnoteniach sa pohybuje len vo veľmi šedom priemere.

Diváci síce chvála Sylvestera Stalloneho a jeho charizmu, ktorou film nesie na vlastných pleciach, všetky ostatné aspekty filmu vrátane slabučkého a predvídateľného príbehu už však zostávajú terčom kritiky.

Samaritán sa navyše na čele rebríčka nezohreje dlho, už dnes na Amazone štartuje najdrahší seriálový projekt všetkých čias – Pán prsteňov: Prstene moci, ktorý má všetky predpoklady na to, aby sa stal najpopulárnejšou novinkou v histórii Prime Video.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú