Facebooková stránka Mladí proti fašizmu informuje, že slovenská polícia vydala príkaz na zatknutie Daniela Bombica, na internete známejšieho pod pseudonymom Danny Kollár.

Ako píše Startitup, Vladimír Šnídl z Denníka N dávnejšie upozornil, že v čase pandémie zverejňoval osobné údaje zdravotníkov, pracovníkov hygieny či polície, ktorých potom jeho „fanúšikovia“ na Telegrame obťažovali prostredníctvom telefónu alebo internetu. Brojil tiež proti dodržiavaniu pandemických opatrení a šíril tiež niekoľko hoaxov.

„Bombic sa v súčasnosti zaoberá zháňaním telefónnych čísel a adries lekárov, aktivistov, zamestnancov štátu či novinárov. Niekedy za ne sľubuje finančné odmeny. Následne ich zverejňuje a snaží sa proti nim poštvať nahnevaných fanúšikov. Viacerí fanúšikovia jeho inštrukcie splnia: kontaktujú týchto ľudí, telefonujú im vo večerných hodinách, prípadne im posielajú vyhrážky do správ,“ písal Šnídl.

Môže ísť o trestný čin

„Môj zážitok s týmto mužom je asi to najfrustrujúcejšie, čo sa mi asi stalo. Po tom, čo sme mu akýmsi spôsobom stúpili na otlak, publikoval moje fotky, písal o mne veci, ktoré boli úplné klamstvá,“ uviedla Katarína Cibíková zo stránky Dobre, ktorá sa tiež stala terčom útokov.

O Bombicovi sme písali už na konci roka 2021. V skupine na Telegrame tvrdil, že sa nachádza v Anglicku, čo ho údajne chránilo pred dosahom slovenskej polície.

Snímka obrazovky/Facebook

Niekoľko hoaxov šíril napríklad aj o lekárovi Petrovi Sabakovi, ktorého obvinil z dusenia ľudí, v dôsledku čoho čelil slovenský intektológ bombardovaniu telefonátmi od antivaxerov a pobúrených ľudí, ktorí Bombicovym správam uverili.

Neskôr sa mal zamerať aj na hygieničky, ktoré zasahovali v prípade otvorenej predajne burgrov Hollywood v Trnave.

Zaujíma sa oň polícia

Samozrejme, nie je jasné, či aktuálny príkaz na zatknutie vydaný polícou v Martine s týmito udalosťami súvisí, alebo či „Dannyho“ muži zákona hľadajú kvôli niečomu inému.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú