Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Netflix má pred sebou perný týždeň, počas svojho eventu s názvom Geeked Week sa s divákmi delí o exkluzívne novinky, nové trailer aj prvé zábery svojich očakávaných projektov. K najväčším z nich patrí komiksová séria Sandman, na ktorej Netflix pracuje už od roku 2019.

Komiksová adaptácia s božskými entitami

Sandman je americká komiksová séria od spisovateľa Neila Gaimana, publikovaná vydavateľstvom, ktoré spadá pod DC Comics. Hlavnou postavou knižnej predlohy je Sen (známy pod menami Morpheus alebo Sandman), patriaci do rodiny tzv. “Večných“.

YouTube/Screenshot

Tieto vyššie entity sa podľa komiksovej mytológie objavili na počiatku vekov, ešte než ľudia začali uctievať bohov. Prvá séria, ktorá by mala prísť na obrazovky budúci rok, bude čerpať prevažne z prvých dvoch knižných častí: Preludia & Nokturna a Domček bábik, na čo odkazuje aj samotná ukážka.

Zaujímavosťou celej série je, že hlavná postava nezapadá do koncepcie klasického komiksového hrdinu, čo naznačila už samotná knižná predloha. Sandman v nej vystupuje v pomerne pasívnej podobe hlavného hrdinu a zároveň búra všetky žánrové klišé známe z iných komiksoviek.

YouTube/Screenshot

Dopomôcť k naplneniu diváckych očakávaní a k dosiahnutiu kvality seriálového spracovania by mal aj samotný autor komiksu Neil Gaiman, ktorý sa na výrobe podieľa z pozície výkonného producenta.

Netflix práva na sfilmovanie Sandman získal ešte v roku 2019 a do jeho produkcie mal naliať až 165 miliónov dolárov. Ide tak o jeden z najdrahších televíznych počinov služby, aj keď vysoký rozpočet automaticky nemusí garantovať úspech. Stačí sa pozrieť na zbabraný superhrdinský seriál Jupiter’s Legacy, ktorý bol zrušený už po prvej sérii.

V prípade Sandman sa Netflix navyše bude musieť popasovať aj s mimoriadne komplexným a rozmanitým zasadeným komiksovej predlohy. Pri snahách o jej sfilmovanie si vylámali zuby už aj veľkí hollywoodski hráči na čele s Warner Bros., ktorý sa o jej sfilmovanie snažil spoločne s hercom Josephom Gordon-Levittom.

Neopozerané komiksové univerzum v originálnom šate

Mnohí fanúšikovia komiksov ostávajú čoraz viac skeptickí k aktuálnej sterilnej tvorbe Marvelu. Nástup na televíznu scénu jednej z najlepších súčasných knižných komiksových sérií s netradičným hrdinom by tak mohol mať ideálne načasovanie.

Že nejde o klasický formát komiksového titulu je jasné už od prvých záberov. Veľkolepé zábery na obrovskú ríšu plnú rôznych mágov a okultistov to len potvrdzujú.

V netradičnom a podmanivom vizuáli sa opäť stretávame s hlavnou postavou známou pod menami Morpheus či Sandman (Tom Sturridge), ktorý sa ocitá na slobode po tom, čo ho uväznil jeho brat čarodejník Burgess (Charles Dance).

YouTube/Screenshot

Po krku mu pôjde aj jeden z ústredných zloduchov, zvaný ako „Korintský“ (Boyd Hollbrook), ktorého sme v traileri mohli zahliadnuť prvýkrát.

Hviezdy zo seriálu Hra o Tróny doplnené o ďalšie zaujímavé mená

Pre fanúšikov je okrem originálneho scenára lákadlom aj zvučné herecké obsadenie. Aj keď v role Sandmana uvidíme pomerne neznámu tvár, herca Toma Sturridga, do úlohy čarodejníka Burgessa tvorcovia obsadili geniálneho Charlesa Dancea, ktorého si môžeme pamätať ako Tywina Lannistera z Hry o Tróny.

TMDB/úprava redakcie

Zo seriálového hitu z dielne HBO sa však do novinky presunie aj ďalšie známe meno, Gwendoline Christie, predstaviteľka Brienne z Tarthu. Britská herečka si v Sandmanovi zahrá Lucifera.

Zaujímavé obsadenie dopĺňa spomínaný Boyd Holbrook. Tvorcovia počas virtuálneho eventu spolu s novým trailerom potvrdili aj dátum premiéry a seriál sa dostane na obrazovky už 5. augusta tohto roka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú