Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-mi-max
Čínsky trh so smartfónmi je jeden z najdynamickejších na svete. Smartfóny sa pretekajú o popredné priečky každý mesiac, pričom väčšinou dominuje gigant Xiaomi. Inak tomu nebolo ani v mesiaci apríl.

Sleduj FónyzČíny.sk aj na FacebookuGoogle+ Instagrame!

Za mesiac apríl patrilo Xiaomi neuveriteľných 26% mobilných zariadení na čínskom trhu. Výsledky prieskumu uverejnil na čínskej populárnej sieti Weibo CEO spoločnosti Xiaomi, Lei Jun.

Xiaomi MAX 3GB/32GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>


xiaomi-podiel-na-trhu2

Na druhom miestne sa umiestnil Honor s 15,7 %, ktorý taktiež útočí agresívnym pomerom ceny a výkonu. Ak by sa Honor spojil s korporáciou Huawei, dosiahol by znamenitých 23,7 %, čím by vytvorili tlak na prvé Xiaomi. S výsledkom môže byť spokojná hlavne spoločnosť LeTV (súčasné LeEco), ktorá vstúpila na trh približne pred rokov. LeTV obsadilo prekvapivé tretie miesto so ziskom 10,5% a jeho popularita na domácom čínskom trhu stúpa raketovým tempom.

xiaomi-mi-max-testujeme-nahladovka

Najnovší Xiaomi Mi Max

V rebríčku nasleduje Apple, ktorého podiel na trhu činí 8,2%, v tesnom závese je spomínaný Huawei s 8% a Meizu, ktoré dosiahlo 7%. Rebríček uzatvára juhokórejský gigant Samsung so svojimi 3,2%.

Zdroj: Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú