Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Telekom v tlačovej správe avizovala plánované obmedzenie viacerých mobilných služieb počas najbližšej odstávky pri modernizácii svojich IT systémov. Plánované výpadky pri volaniach, posielaní textových správ a ďalších mobilných službách môžu zákazníci očakávať od piatka až do nedele počas najbližšieho víkendu.

V prípade mobilných paušálov a predplatených kariet potrvajú obmedzenia od piatka od 22. hodiny večer až do nedele do 6. hodiny ráno, pričom nebude možné robiť zmeny v presmerovaní hovorov, blokovaní hovorov a SMS, roamingových hovorov, čakaniu na hovory a nebude možné zapnúť alebo vypnúť služby CLIR, CLIP.

Od piatka večera do nedele do 10. hodiny doobeda potom nebude fungovať výmena SIM karty, aktivácia nového paušálu alebo predplatenej karty ani znovuzapojenie SIM karty po jej odpojení.

Počas soboty dôjde k obmedzeniu volaní cez VoLTE od 10. hodiny doobeda až do nedele do 6. hodiny rannej. V nedeľu ráno od 1. hodiny do 3. hodiny potom môžu zákazníci čakať obmedzenia mobilných služieb so zníženou dostupnosťou hovorov, SMS a MMS, čo sa podľa Telekomu môže prejaviť, ako by bolo číslo nedostupné. Operátor v tomto čase odporúča využívať dátové volania cez rôzne komunikačné aplikácie a sociálne siete.

Pokiaľ po tomto obmedzení v uvedenom trvaní nebude môcť zákazník prijať hovor alebo SMS, je podľa Telekomu vhodné reštartovať zariadenie. „Odchádzajúce hovory, SMS a MMS do sietí iných operátorov ako aj tiesňové volania budú bez obmedzení,“ upresnil Telekom.

Ostatné služby, medzi ktoré patrí napríklad dobíjanie kreditu alebo nákup dátových balíkov v appke Telekomu, budú prístupné počas celého víkendu a nebudú obmedzené. V prípade pevných služieb dôjde iba k obmedzeniu volaní z pevnej linky počas nedele v čase od 01:00 do 03:00. Ostatné pevné služby budú plne funkčné a nedôjde tak k výpadkom pevného internetu ani TV.

Zdroj: Telekom

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú