Na nový Windows 11 sme všetci netrpezlivo čakali. Najnovší operačný systém Microsoftu sa už pár dní dá stiahnuť na vybrané zariadenia, no používatelia dvoch značiek počítačov a notebookov hlásia obrovské problémy. Ich zariadenia zostali po aktualizácii úplne nefunkčné, o téme informuje WindowsReport.

Býva zvykom, že všetko, čo je nové, nie vždy funguje úplne podľa predstáv a bez chýb. Je ale obrovským problémom, ak napríklad nová aktualizácia úplne znefunkční dané zariadenie.

Presne to je prípad nového Windows 11 a zariadení značiek Dell a HP. Používatelia, ktorí si na zariadenia týchto dvoch výrobcov nainštalovali najnovšiu iteráciu operačného systému od Microsoftu hlásia problémy, aktualizácia údaje úplne zničila ich notebooky a počítače.

Správu o problémoch zatiaľ samotný Microsoft nepotvrdil, no fórum Reddit doslova horí sťažnosťami a varovaniami, aby používatelia najnovšiu aktualizáciu radšej nesťahovali.

Aktualizácia dokáže zničiť BIOS

Podľa správ z Redditu u niektorých používateľov aktualizácia dokonca znefunkčnila systém BIOS. V takomto prípade už bežný užívateľ nedokáže nijakým spôsobom preinštalovať operačný systém späť na Windows 10 a tým zachrániť počítač.

Paradoxom je, že poškodení používatelia neinštalovali nový systém na nekompatibilné zariadenia. Samotný Microsoft totiž označil ich notebooky a PC za kompatibilné. Nešlo teda o žiadne inštalácie neoficiálnou cestou.

Zdroj: WindowsReport, Reddit

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú