OnePlus sa modelom Nord snažil zacieliť na skupinu používateľov strednej triedy, no jeho cenovka je aj tak stále pomerne vysoká. Teraz však prichádza dvojica modelov Nord N10 a N100, ktoré prinášajú za veľmi atraktívne ceny kvalitu a zážitok z používania smartfónov tejto značky.

Ako už zrejme tušíš, oba smartfóny vychádzajú z dávnejšie predstaveného modelu Nord, ktorý reprezentuje akúsi „zlatú strednú cestu“ medzi smartfónmi značky OnePlus. Spoločnosti však do týchto dní stále chýbal naozaj cenovo dostupný model, ktorý ale konečne prichádza.

Zážitok z 5G za nízku cenu

Aj týmito slovami OnePlus prezentuje nový model Nord N10. Jeho hlavnou zbraňou je totiž prítomnosť 5G konektivity, čo v danej cenovej kategórii zatiaľ nie je príliš bežné.

Na prednej strane sa nachádza 6,49″ IPS LCD displej s rozlíšením FullHD+, pričom náročnejších používateľov poteší 90 Hz obnovovacia frekvencia. V displeji sa nachádza kruhový výrez pre prednú selfie kameru, ktorá má rozlíšenie 16 MPx.

OnePlus

Zadná strana ukrýva štvoritý fotoaparát, ktorý tvorí 64 MPx hlavná kamera, 8 MPx ultra-širokouhlý snímač, 2 MPx makro snímač a 2 MPx monochromatický snímač. Okrem objektívov sa tu nachádza aj snímač odtlačkov prstov.

Srdcom zariadenia je čip Qualcomm Snapdragon 690, ktorému sekunduje 6 GB operačná pamäť RAM. Pre dáta je k dispozícii 128 GB interné úložisko, ktoré je možné rozšíriť až 512 GB microSD kartou. Softvérovú výbavu tvorí Android 10 s nadstavbou Oxygen OS.

Batéria s kapacitou 4300 mAh podporuje aj technológiu rýchleho nabíjania od OnePlus, ktorá sa volá Warp Charge 30T. Kľúčovou vlastnosťou je spomínaná 5G konektivita a poteší aj možnosť využitia až dvoch SIM kariet. Cenovka OnePlus Nord N10 je stanovená na 329 €.

Najdostupnejší smartfón od OnePlus

Model OnePlus Nord N100 je cenovo najdostupnejší smartfón spoločnosti, ktorý sa začne predávať len za 179 €. Vzhľadom na túto cenu sa už budúci majiteľ bude musieť zmieriť s väčšími kompromismi, no stále pôjde o slušný smartfón kvalitnej značky.

V tomto prípade tu máme displej o veľkosti 6,52″. Jedná sa o IPS LCD panel, avšak už iba s rozlíšením HD+ a obnovovacou frekvenciou 60 Hz. Predná kamera má tiež nižšie rozlíšenie, konkrétne 8 MPx.

OnePlus

Výbava zadnej kamery je nasledovná, nachádza sa tu 13 MPx hlavný snímač, 2 MPx snímač na rozostrenie pozadia a 2 MPx makro objektív. Aj v tomto prípade tu okrem fotoaparátov nájdeme  snímač odtlačkov prstov.

Procesor Qualcomm Snapdragon 460 a 4 GB operačná pamäť RAM zabezpečia dostatočný výkon na základné úkony. Interné úložisko s veľkosťou 64 GB bude taktiež možné rozšíriť pomocou microSD karty. Softvérová výbava je totožná s lepšie vybaveným súrodencom N10.

V tomto prípade tu ale nájdeme silnejšiu 5000 mAh batériu, ktorú je možné nabíjať výkonom 18 W. Vzhľadom na cenovku a použitý čip disponuje model N100 iba 4G konektivitou.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú