Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál The Verge upozornil na prebiehajúce rokovania medzi spoločnosťami Samsung a Google ohľadom služieb, ako sú mobilní asistenti či obchody s aplikáciami. Google chce údajne presadiť svoje služby nad tie od Samsungu.

Samsung je už dlhodobo najväčším výrobcom smartfónov na svete, a preto môže pracovať aj na vlastných nákladnejších projektoch, ako napríklad mobilný asistent Bixby či obchod s aplikáciami Galaxy Store. Obe služby spoločnosti prinášajú stopercentné zisky z reklám.

Ak by majitelia Samsungov primárne využívali asistenta Google a obchod Google Play Store, zisky z reklám by išli Googlu a Samsung by z nich dostával iba určitú časť na základe dohody oboch strán.

Flickr

Ako však upozornil aj portál 9to5google, obaja giganti rokujú o tom, že Samsung bude uprednostňovať služby od Google pred tými vlastnými. V praxi by to znamenalo, že prednastaveným asistentom by bol Google Assistant, no zákazník bude mať aj naďalej možnosť zmeniť si ho na Bixby v nastaveniach.

Google podľa vyjadrení dáva firmám využívajúcim ich ekosystém voľné ruky vo vývoji služieb. Finančné detaily ohľadom týchto rokovaní zatiaľ známe nie sú, no Google určite zaplatí Samsungu za túto „maličkosť“ nemalé peniaze.

Zdroj: TheVerge, 9to5google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú