Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple počas konferencie WWDC predstavil niekoľko zásadných noviniek a jedna z nich sa týka aj webového prehliadača Safari. Ako informuje portál TheVerge, Safari vo verzii 14 prinesie novinku, vďaka ktorej sa budeš môcť na webové stránky prihlasovať pomocou Face ID či Touch ID.

Nová funkcia nesie názov WebAuthn a bude súčasťou prehliadača Safari vo verzii 14 na platformy iOS, MacOS a iPadOS. Používateľ si tak už nebude musieť pamätať obrovské množstvo hesiel k rôznym webom a jednoducho sa len prihlási pomocou technológie Face ID alebo Touch ID.

Apple

Nový spôsob prihlasovania na internete má byť podľa Apple jednoduchší, rýchlejší a hlavne bezpečnejší. V tomto smere však americký gigant nie je žiadnym priekopníkom. Rovnakú technológiu totiž už využívajú prehliadače Firefox, Chrome či Edge, kde sa dá na webstránky prihlasovať pomocou rozpoznávania tváre Windows Hello alebo pomocou snímaču odtlačkov prstov na Android smartfónoch, píše Cnet.

Heslá boli v kurze kedysi, no dnes predstavujú najzraniteľnejší prvok internetu. Biometrické technológie by však systém autentifikácie na internete mohli nadobro zmeniť.

Zdroj: TheVerge, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú