Operačný systém iOS má, tak ako Android, množstvo užitočných funkcií, ktoré druhému systému chýbajú. Google sa rozhodol vytvoriť vlastnú adaptáciu funkcie AirDrop, ktorú pomenoval Nearby Sharing.

Redaktori z XDA-developers už mali dokonca možnosť novinku vyskúšať a jej funkčnosť ukazujú na svojom videu. Funkciu Nearby Sharing testovali na dvoch zariadeniach Google Pixel, konkrétne Pixel XL 2 a Pixel 4. Nearby Sharing, podobne ako AirDrop, slúži na rýchle a jednoduché zdieľanie súborov medzi dvomi zariadeniami, ktoré sa nachádzajú pri sebe. Takáto funkcia v Androidoch doposiaľ chýbala, aj keď sme tu v minulosti mali Android Beam, ktorý však nezožal veľký úspech.

Ako informuje portál 9to5mac, nová funkcia by mala byť dostupná hlavne pre Android zariadenia, no k dispozícii bude zrejme aj aplikácia pre Windows.

Posielanie súborov funguje primárne prostredníctvom Wi-Fi, čiže prenos je naozaj rýchly a zariadenia môžu byť od seba aj o čosi viac vzdialené ako pri technológii Bluetooth. Bluetooth sa pri tejto funkcii využíva iba na spárovanie dvoch zariadení.

Zdroj: XDA-developers, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú