Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Orange evidovala ku koncu septembru tohto roku celkovo 2,787 mil. zákazníkov mobilných služieb, z čoho viac ako 2,2 mil. predstavujú zákazníci mobilných fakturovaných služieb. Ich počet sa medziročne zvýšil o 0,4 %. Pozitívny vývoj zaznamenal Orange aj pri počte zákazníkov pevného internetu, či už prostredníctvom FTTH, DSL alebo fixného LTE. Ten sa medziročne zvýšil o 5 % na 192 tisíc.

Počet zákazníkov digitálnej TV dosiahol 95 tisíc, čo je o 40 % viac ako v rovnakom období uplynulého roka. Výnosy spoločnosti Orange Slovensko dosiahli k 30. septembru aktuálneho roka 409,3 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 0,8 %. Ako ďalej informovala spoločnosť, výnosy za tretí kvartál 2019 narástli v porovnaní s tretím kvartálom uplynulého roka o 1,7 %.

Fixný internet od Orangeu je aktuálne najdostupnejší internet na Slovensku, prístup k nemu má už takmer 1,7 milióna domácností, pričom optická sieť od Orangeu je dostupná pre takmer 516 tisíc domácností v 61 mestách. Najmodernejšiu 4G sieť môže využívať viac ako 95 % populácie Slovenska.

„Nielen dostupnosť internetu, ale aj digitálne zvyklosti jeho užívateľov sa podpisujú pod neustály nárast dátovej prevádzky. Už tradične, aj v treťom kvartáli 2019 zaznamenal Orange nárast mobilnej dátovej prevádzky. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2018 preniesli zákazníci Orangeu v mobilnej dátovej sieti o tretinu viac dát, pričom 75 % dát z celkového objemu 22,9 mil. GB bolo prenesených v 4G sieti,“ informuje spoločnosť.

Za posledných deväť mesiacov roka tohto roka zaznamenal Orange pozitívny trend aj v oblasti portácií zákazníkov. Počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo od iných operátorov do Orangeu, sa medziročne zvýšil o 17 % na viac než 51 tisíc. Naopak, počet tých zákazníkov, ktorí prešli so svojím číslom z Orangeu k iným operátorom klesol o 9 % na 60 tisíc.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú