Elon Musk nie je len celosvetovo uznávaným inovátorom, ale aj známym búrlivákom, ktorý nemá problém verejne sa pohádať so svojimi kritikmi. Jeho najnovší spor sa dostal až na súd v Los Angeles, kde ho zažaloval britský potápač Vernon Unsworth za to, že ho Musk označil v nahnevanom príspevku na svojom twitterovom účte za pedofila. Muskovi obhajcovia súdu tento týždeň odovzdali jeho stanovisko, v ktorom tvrdí, že označenie „pedo-chlapík“ (pedo guy), ktoré na potápača použil, znamená niečo iné ako pedofil.

Výmena ostrých stanovísk medzi Muskom a Unsworthom sa odohrala v roku 2018 počas drámy v thajskej jaskyni, kde bol uväznený tím mladých thajských futbalistov a celý svet so zatajeným dychom sledoval, či sa ich podarí vyslobodiť z jaskyne skôr, ako ju úplne zaplaví voda.

Unsworth sa vtedy podieľal na záchranných operáciách a hádka medzi ním a Muskom sa odohrala po tom, ako mu známy vynálezca ponúkol pomoc a britský potápač ju odmietol. V rozhovore na spravodajskej stanici CNN vtedy Muskovi odkázal, že si iba robí reklamu a že ponorka, ktorú na záchrannú misiu ponúka, je pre tento prípad úplne nevhodná a má si ju „strčiť tam, kde to bolí“.

Musk na jeho vyjadrenia vzápätí zareagoval nahnevaným príspevkom na Twitteri, v ktorom ho – aspoň podľa všeobecnej mienky – označil za pedofila.

V dokumentoch, ktoré tento týždeň odovzdal súdu, však tvrdí, že v Juhoafrickej republike, kde vyrastal, sa „slovíčko ´pedo´ bežne používa na označenie odporného starého muža“. „Používa sa to na opis výzoru alebo správania sa osoby, nie na jej obvinenie z pedofílie,“ argumentuje Musk. Začiatok procesu, v ktorom chce britský potápač vysúdiť od Muska odškodnenie vo výške 75-tisíc dolárov (v prepočte približne 66 750 eur), je stanovený na 2. decembra.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú