Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Gestamp pred pár dňami otvorila v priemyselnom parku v Nitre nový závod. Suma celkovej investície dosiahla približne 130 miliónov € a prácu si našlo takmer 200 zamestnancov, informuje Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky.

Gestamp predstavuje globálnu nadnárodnú spoločnosť, ktorá sa zaoberá predovšetkým dizajnom a výrobou komponentov pre popredných výrobcov automobilov.  Spoločnosť má svoje zastúpenie v 22 krajinách, v ktorých je spolu 110 výrobných závodov a 13 výskumných centier. Portfólio firmy zahŕňa produkty, ktoré napomáhajú pri konštruovaní ľahších a bezpečnejších vozidiel, ktoré následne prinášajú lepšiu spotrebu energie a znížený vplyv na životné prostredie.

Štátny tajomník MH SR – Vojtech Ferencz príchod spoločnosti na Slovensko komentoval slovami: „Táto spoločnosť bude hlavným dodávateľom pre Jaguar Land Rover, začala spolupracovať aj na elektromobilite a bude vyrábať aj rôzne súčasti pre batériové systémy – to je niečo, čo Slovensko potrebuje“. Súčasťou dohody po dostavbe závodu je aj diskusia o ďalšej prípadnej investícii firmy na Slovensku, ktorá by mala priniesť rozšírené aktivity v oblasti výskumu a vývoja.

Zdroj: MH SR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú