Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Samsung sa už pomaly pripravuje na odhalenie nového výročného modelu Galaxy S10, ktoré nastane o niekoľko mesiacov. Pomaly však púšťa do sveta informácie, ktoré naznačujú niečo veľké nielen pre tento model.

Vlajková loď od Samsungu bude tento rok sláviť svoje 10. výročie, a tak sa nemožno čudovať, že informácie a úniky sa v poslednom období rozbehli v plnom prúde. Vieme už, že Samsung predstaví možno až 4 rôzne modely Galaxy S10, medzi ktorými bude aj smartfón podporujúci 5G siete. Hovorí sa o radikálnej zmene dizajnu, snímaču odtlačkov prstov pod displejom a tiež o trojici zadných fotoaparátov. Samsung však v tichosti potvrdil niečo oveľa viac vzrušujúce.

Budúcnosť vyzerá veľmi zaujímavo

Samsung hostil nedávno súkromnú udalosť, na ktorú pozval 20 top biznis partnerov. Táto udalosť sa konala v čínskom Shenzhen Marriott Hotel, do ktorého sa podarilo nazrieť aj známemu leakstrovi Ice Universe. Práve jemu sa teda podarilo nazrieť do budúcnosti, ktorú pre nás Samsung chystá. Môžeme teda očakávať nové bezrámikové smartfóny bez výrezu v displeji, ktorý v sebe bude integrovať nielen snímač odtlačkov v displeji, ale aj všetky potrebné senzory a slúchadlo.

Štyri kľúčové technológie, ktoré dostanú Samsung na vrchol

Na obrázku nižšie môžeme vidieť prezentáciu, na ktorej Samsung popísal štyri očakávané kľúčové technológie FoD, HoD, SoD a najzaujímavejšiu z nich UPS. FoD je skratkou pre technológiu Fingerprint on Display, ktorá je veľmi očakávanou technológiou Galaxy S10. Väčšina aktuálnych snímačov umiestnených v displeji je optických. Samsung však bude pre tieto účely využívať ultrasonické pulzy. Tie na základe odozvy vytvoria komplexnú a hlavne bezpečnú 3D mapu odtlačku prstu používateľa.

Displej už nebude určený len na zobrazovanie

HoD je skratkou pre technológiu Haptics on Display. Pri tejto technológii ide o oveľa viac ako o štandardnú vibračnú spätnú väzbu, ktorú všetci veľmi dobre poznáme. Pôjde skôr o vytvorenie pocitu stisku fyzických tlačidiel priamo na displeji. Taktiež nebude chýbať technológia SoD, čo značí skratku pre Sound on Display. Prakticky pôjde o zahodenie klasických reproduktorov a využitie samotného displeja ako generátora zvuku. Displej totižto vibráciou celého svojho povrchu bude schopný generovať zvuk.

Koniec výrezom a pohyblivým častiam

A najzaujímavejšia technológia UPS je skratkou pre Under Panel Sensors. Táto technológia totižto umožní Samsungu schovať všetky potrebné senzory a aj fotoaparáty pod displej. Počas ich používania budú tieto senzory viditeľné, akonáhle však nebudú potrebné, zmiznú pod povrchom displeja. Ak si to všetko zhrnieme, technológie FoD a SoD sme už na trhu so smartfónmi mohli vidieť. Technológia HoD doteraz svoju implementáciu na trhu neuzrela, čo je skôr dôsledkom faktu, že pre vytvorenie bezrámikového smartfónu nebola potrebná.

Stihne Samsung vtesnať všetku túto technológiu do Galaxy S10?

Preto najpokrokovejšou inováciou bude práve spomínaná technológia UPS. Práve tá odstráni nielen výrez v displeji, ale aj aktuálne používané mechanické a posuvné časti so smartfónov, ktoré využívajú modely ako Vivo NeX, Oppo Find X či očakávaný Xiaomi Mi MIX 3. Otázkou zostáva, či na implementáciu tejto technológie do Galaxy S10 zostane Samsungu dostatok času. Na druhej strane chce svojím výročným modelom prekvapiť, a tak sa možno naozaj dočkáme prekvapenia.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú