Spoločnosť Logitech včera predstavila úplne novú myš, ktorá sa zaradí do série produktov Logitech MX. Novinka zaujme neobvyklým dizajnom, ktorý však má za úlohu výrazne zlepšiť ergonómiu a zachovať pritom efektivitu a výkon predchodcov.

Logitech MX Vertical má byť doteraz najdokonalejšou ergonomickou myšou výrobcu. Podľa oficiálnych informácií, kombinuje vedecky overenú ergonomickú konštrukciu s výkonom produktov radu Logitech MX. Myš disponuje konštrukciou, ktorá má za úlohu znížiť namáhanie predlaktia a tlak na zápästie. Jej neobvyklý 57° vertikálny sklon navrhli špeciálne s ohľadom na optimalizáciu ergonomickej polohy ruky, bez toho aby sa tým obmedzila produktivita práce.

Podľa oficiálnej správy Logitech-u, dokáže konštrukcia MX Vertical znížiť svalovú aktivitu o 10 % v porovnaní s používaním bežnej myši. Nedochádza pritom k zníženiu komfortu. Tvar myši by mal vyhovovať rôznym tvarom a veľkostiam ruky.

Okrem vertikálneho otočenia prispieva k lepšiemu používaniu aj veľmi presný pohybový snímač s jemným rozlíšením 4000 DPI. Vďaka tomu môže používateľ až 4-násobne skrátiť potrebné pohyby rukou. K dispozícii je aj prepínač pre rýchle nastavenie rýchlosti a presnosti pohybu kurzoru.

Myš Logitech MX Vertical ponúka aj funkcie Logitech Easy-Switch a Flow, vďaka čomu je možné rýchlo prepínať medzi používaním na dvoch počítačoch a zároveň aj prenášať súbory. Plne nabitá ponúkne podľa výrobcu energiu na štyri mesiace. Batéria pritom po minúte nabíjania umožňuje používanie na úrovni troch hodín. Logitech MX Vertical je možné získať v predobjednávke, pričom cena je stanovená na 109 €.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú