Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nokia plánuje 16. mája predstaviť smartfón, ktorý poznáme pod označením Nokia X. Na sociálnej sieti Weibo sa objavili najnovšie reálne fotografie.

Ako sme si mohli podľa názvu domyslieť, označenie X samozrejme odkazuje na „obľúbený“ výrez v displeji. Smartfón Nokia X je v podaní HMD Global aktuálne k dispozícii k nahliadnutiu v Číne. Spoločnosť však ešte nezverejnila špecifikácie ani cenu. Na to si budeme musieť pravdepodobne počkať až do oficiálneho predstavenia. Fotky nám však môžu povedať niečo viac o dizajne.

Symetrický sklený zadný panel

Zadná strana smartfónu ukazuje sklenený dizajn, ktorý obsahuje vertikálny duálny fotoaparát a duálny LED blesk. Hneď pod ním sa nachádza čítačka odtlačkov prstov a ešte nižšie nápis Nokia. Na vrchnej strane zas môžeme nájsť stále obľúbený a žiadaný 3,5 mm audio jack.

Ľavú stranu smartfónu na obrázkoch nevidíme, no pravá strana obsahuje tlačidlá ovládania hlasitosti a napájania.

Displej s výrezom ako iPhone X

Predná strana teda potvrdzuje označenie X. Na vrchnej strane sa nachádza výrez v displeji, ktorý obsahuje selfie fotoaparát a mikrofón. Okrem toho sú rámčeky na pravej a ľavej strane tenučké, no spodný rámik je hrubší, takže sa doň zmestilo aj označenie Nokia. Napriek výrezu v displeji sa však Nokia X nepodobá na iPhone X, ktorý je mnohými výrobcami veľmi kopírovaným smartfónom.

Snapdragon či MediaTek ?

Podľa únikov bude Nokia X pod označením Nokia TA-1099 obsahovať 5,8“ displej s pomerom strán 19:9 a FullHD+ rozlíšením na úrovni 2280 x 1080 pixelov. Okrem toho sa očakáva procesor Snapdragon 636, no podľa skorších únikov sa dá očakávať aj čipset MediaTek Helio P60. Taktiež sa očakávajú tri varianty operačnej pamäte RAM o kapacite 3, 4 a 6 GB a dve varianty s vnútorným úložiskom o kapacite 32 a 64 GB.

Hlavný a selfie fotoaparát ponúknu 16 MPx rozlíšenie a Nokia X príde s predinštalovaným systémom Android 8.1. Celý kolos by mala napájať 3000 mAh batéria. Dostupné budú farebné vyhotovenia v bielej, čiernej, modrej a sivej farbe. Všetky špecifikácie sa však ukážu až 16. mája a nám nezostáva nič iné len čakať na rozlúsknutie všetkých otázok.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú