Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Presne 19. októbra zaviedol Facebook zmenu, ktorá otriasla celou sociálnou sieťou na Slovensku. Zníženie organického zásahu stránok znamenal pokles v celkových číslach o desiatky percent.  

Aktualizované 22.11.2017

Bohužiaľ, naša radosť s ukončenia testovania bol vraj len falošný poplach a klasické zobrazovanie článkov vo feede bola chyba, ktorú Facebook opravil. Aj keď sme dúfali, že vzhľadom k rovnakým počinom aj v Srbsku či Kambodži bude Prieskumník zrušený, nestalo sa tak. Hovorca Facebooku taktiež potvrdil pre Denník N, že test naďalej beží, no na ďalšie otázky nebol príliš zhovorčivý. Nám neostáva teda nič iné, ako čakať, ako sa celá situácia vyvinie v nasledujúcich dňoch alebo hodinách.

Pôvodný článok

V pondelok večer však niektorí používatelia začali prekvapivo hlásiť, že sa im Prieskumník zrušil a príspevky od stránok vidia opäť v starom formáte v klasickom feede. Ako informuje aj Denník N, na oficiálne stanovisko Faebooku sa zatiaľ stále čaká. Nevieme teda s určitosťou potvrdiť, či sa naozaj rozhodla najväčšia sociálna sieť o ukončenie testovania. Ak si už nepamätáš, pred viac ako mesiacom zaviedol Facebook Prieskumník aj na Srí Lanke, v Srbsku, Bolívii, Guatemale a v Kambodži.

facebook
Zobraziť celú galériu (0)
Screenshot / Facebook

Vtedy bolo testovanie odhadované na niekoľko mesiacov. Po vlne kritiky sa však možno Facebook rozhodol, že testovanie ukončí oveľa skôr a ľudom prinavráti staré známe prostredie. Informácie budeme ešte priebežne aktualizovať, čiže nás určite nezabudni sledovať aj naďalej. Ak zaznamenáš zmenu aj ty, neváhaj a podeľ sa o ňu v komentároch pod článkom.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú