Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aplikácia Zoom zavedie od 9. mája nové bezpečnostné opatrenia v súvislosti s bojom proti hekerom. Osoby s bezplatným účtom musia používať na všetky virtuálne stretnutia heslo. Firma sa v apríli zaviazala zlepšiť bezpečnosť. Od 30. mája tiež zavedie novú úroveň šifrovania, ktorá „poskytne zvýšenú ochranu pri zhromažďovaní dát a odolnosť voči neoprávneným zásahom“.

Jo O’Reilly zo spoločnosti ProPrivacy uviedla, že táto aktualizácia môže zaujať zákazníkov. „Ak však chcú zastaviť príliv veľkých spoločností a takisto to, že vlády prestanú používať Zoom, musia spraviť viac, ako len povrchové úpravy v podobe hesla.

Týka sa to väčších problémov, akými sú politicky citlivé stretnutia, koncové šifrovanie, či veľmi reálne obavy o dáta z Veľkej Británie alebo USA, ktoré prechádzajú cez Čínu, čo ich robí nevhodnými pre obchod,“ objasnila.

BBC upozorňuje, že zločincov je veľmi náročné vypátrať, pretože sú veľmi rýchli. Za uplynulé obdobie nahlásili množstvo prípadov, keď neznáme osoby prenikli do cudzích videohovorov, pričom zverejnili homofóbne či rasistické príspevky.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú