Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zákazníci dnes častejšie nakupujú z pohodlia domova ako v „zastaralých“ kamenných predajniach. Tieto zmeny pocítila aj obľúbená americká spoločnosť, ktorá sa zameriava na predaj slúchadiel, reproduktorov a ďalšieho príslušenstva. Bose sa preto rozhodol zavrieť predajne v Severnej Amerike, Európe, Japonsku a aj v Austrálii, kde ponúkal zákazníkom svoje produkty, informuje The Verge.

Spoločnosť bola založená ešte v roku 1964 a prvé obchody otvorila v USA v roku 1993. Zákazníci tak mali možnosť navštíviť predajne Bose a vyskúšať ponúkané produkty. Dnes firma predáva audio zariadenia pre domácnosti, autá, ale aj slnečné okuliare, prenosné reproduktory na cesty a mnohé z nich nájdeme tiež v ponuke iných obchodov s elektronikou.

Bose

Teraz sa však Bose rozhodol, že vo vyššie spomínaných častiach sveta zavrie celkovo 119 svojich predajní. Na druhej strane budú mať zákazníci stále k dispozícii 130 obchodov v Číne, Spojených arabských emirátoch, Indii, juhovýchodnej Ázii či Južnej Kórei, informuje CNET. O prácu tak príde množstvo zamestnancov, ktorým je však Bose odhodlaný pomôcť a poskytnúť im aj odstupné.

Zdroj: The Verge, CNET

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú