Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Herné štúdio Striking Distance Studios, za ktorým stoja veteráni oceňovanej hernej série Dead Space, predstavilo gameplay trailer svojej očakávanej novinky Calisto Protocol.

Nechýba v ňom zaujímavá zápletka, tony krvi, no predovšetkým atmosféra, ktorá by sa dala krájať.

Calisto Protocol je pre Striking Distance Studios hernou prvotinou, vývojársky tím však na trhu nie je žiadnym nováčikom. Založil ho Glen Schofield, tvorca ikonickej série Dead Space a zakladateľ známeho štúdia Sledgehammer Games, pričom vývojársky tím momentálne pozostáva z približne 200 zamestnancov.

Všeobecné nadšenie dosahuje vrchol

Prvý trailer na hru sme videli ešte v lete 2020 no s približujúcim sa vydaním, ktoré je stanovené na december tohto roka, sa úmerne stupňuje aj jej propagácia.

Inšpirácia hororovou sci-fi sériou Dead Space je v hernej novinke zjavná, Calisto Protocol však fanúšikov napätia vezme ešte ďalej a tvorcovia sľubujú „najdesivejšiu hru na next-gen konzolách„.

Dej novinky je zasadený do budúcnosti roku 2320 na trestaneckú kolóniu Black Iron. Hráč sa vžije do role jedného z väzňov, ktorí sa po napadnutí mimozemskou rasou snažia prežiť vo víre krvavých udalostí.

Hrateľnosť bude zodpovedať survival žánru, pripraviť sa teda môžeš na pekelne malé množstvo zásob, neustálu hrozbu zo strany nepriateľov a samozrejme tiež poriadne desivú atmosféru v temnom futuristickom väzení.

Calisto Protocol ponúkne príbeh určený pre jedného hráča, multiplayer ani kooperáciu tvorcovia nikdy nezvažovali. Vydanie je naplánované na 2. decembra tohto roka, hra vyjde na PC a novú i starú konzolovú generáciu konzol Xbox a PlayStation.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú