Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vyzerá to tak, že máme nového šampióna hrubej sily na poli grafických kariet. Niekto si totiž všimol a následne zverejnil na Reddite výsledky záhadnej grafickej karty od AMD presahujúceho výkon RTX 2080 Ti až o tretinu.

Výsledky testov benchmarku OpenVR hrajú v prospech záhadného AMD. To v danom teste dosahovalo hodnoty 103,3 FPS, zatiaľ čo priemer RTX 2080 Ti v rovnakom teste je na úrovni 80 FPS. To je zlepšenie takmer o tretinu a aj najlepšia konfigurácia s kartou 2080 Ti od NVIDIE zaostáva za výkonom AMD o 15 %.

New AMD engineering sample GPU/CPU appeared on OpenVR GPU Benchmark leaderboard, beating out best 2080Ti result by 17.3% from r/Amd

Je dobre poznamenať, že v danom teste bola grafická karta spárovaná s mobilným procesorom AMD Ryzen 4800H, disponujúcim svojou vlastnou integrovanou grafikou. Toto by mohlo znamenať pomýlenie programu OpenVR, ktoré prevzalo názov AMD Radeon Graphics, keďže názov nevydanej karty ešte nepozná.

V prípade, že by titul zostal na poli AMD, predpokladá sa, že jediná karta s takýmto výkonom mohla byť nová generácia Radeon RX Nav, píše web Wccftech.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú