Talentovaný režisér Michael Mann sa po 7-ročnej prestávke vracia späť k „fachu“ a návrat to bude vskutku veľkolepý. Už na začiatku budúceho roka bude v kinách štartovať jeho dramaticko-športová snímka Ferrari, v ktorej predstaví život vizionára a závodného zanietenca Enza Ferrariho.

Adrenalínové závody aj osobná dráma

Príbeh nového závodného filmu sa bude odohrávať predovšetkým počas roku 1957 a zameria sa na preteky Mille Miglia, ktoré znamenali ďalší z dramatických zvratov vo Ferrariho živote. Podľa čerstvého traileru sa nosná časť deja nebude odohrávať na trati, ale skôr v súkromí zakladateľa prestížnej automobilovej značky.

Enzo Ferrari sa v ňom spamätával zo straty syna Dina, bojoval s kolabujúcim manželstvom i hroziacim bankrotom svojej spoločnosti. Aj napriek veľkému žiaľu a problémom sa Enzo zúčastnil zradných pretekov naprieč Talianskom.

Filmová novinka podľa traileru prinesie kombináciu hutnej drámy spojenej s automobilovými závodmi plnými napätia. Pre Michaela Manna ide o vysnívaný projekt, režisér hitov ako Collateral či Posledný mohykán sa príbeh Enza Ferrariho snaží natočiť už viac než dve dekády.

Zaujímavosťou je, že do titulnej role boli pôvodne zvažovaní Hugh Jackman či Christian Bale, nakoniec Enza Ferrariho stvárni nemenej talentovaný Adam Driver. Jeho filmovú manželku naopak zastane oscarová herečka Penélope Cruz.

Ferrari do kín vstúpi počas tohtoročnej vianočnej sezóny, premiéra na Slovensku je naplánovaná na 4. januára 2024. Už dnes 31. augusta má film premiéru na festivale v Benátkach a prvé reakcie vo veľkom napovedia, či sa 90-miliónovej dráme podarí priblížiť ikonám žánru ako Rivali či Le Mans ’66.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú