Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Základy kyberbezpečnosti neovládame tak dobre, ako si myslíme. Také sú zistenia školenia zameraného na základy bezpečnosti pri práci na diaľku, ktoré poskytuje spoločnosť Kaspersky spolu so vzdelávacou platformou Area9 Lyceum.

Analýza jeho výsledkov odhalila, že zamestnanci pracujúci na diaľku majú tendenciu preceňovať úroveň svojich znalostí základov kybernetickej bezpečnosti. „V 90 % prípadov, keď si účastníci lekcií zvolili nesprávnu odpoveď, hodnotili svoje pocity z danej odpovede ako „viem to“ alebo „myslím, že to viem“,“ informuje Kaspersky. Najnáročnejšími oblasťami v rámci školenia sa ukázali byť virtuálne zariadenia, aktualizácie a dôvody, prečo by ľudia mali používať korporátne IT zdroje aj pri práci mimo kancelárie.

„Ak si zamestnanci neuvedomujú nebezpečenstvo pri rizikových aktivitách, akou je napríklad ukladanie citlivých dokumentov v rámci súkromného úložiska, je nepravdepodobné, že o radu požiadajú IT oddelenie či oddelenie IT bezpečnosti. Výsledkom je tzv. „nevedomá nekompetentnosť“, ktorá je jedným z najťažších problémov, či už na identifikáciu alebo riešenie pomocou školenia o zvýšení povedomia o bezpečnosti,“ uviedol generálny riaditeľ Kaspersky pre východnú Európu Miroslav Kořen.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú