Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Video platforma YouTube disponuje obrovským množstvom obsahu, ktorý nie je vždy vhodný pre maloletých divákov. Aby sa zamedzilo sledovaniu nevhodných videí neplnoletými osobami, služba bude v krajných prípadoch overovať vek používateľov skrz občiansky preukaz alebo kreditnú kartu, informoval portál The Next Web.

Na označovanie nevhodných videí využije YouTube algoritmus umelej inteligencie, ktorá overí každé nahraté video a v prípade, že sa predsa len vyskytne pri označení nevhodného obsahu chyba, autor videa ho bude môcť poslať na opätovné prešetrenie.

Na to, aby mohol používateľ sledovať video vhodné pre osoby staršie ako 18 rokov, bude nutné jeho prihlásenie. Po novom to už nepôjde obísť ani tak, že sa video z YouTube bude nachádzať na stránke iného webu, keďže prehrávač automaticky presmeruje používateľa späť a opäť bude vyžadované jeho prihlásenie.

YouTube Official Blog

Novinkou je aj prepracovaný systém overovania veku používateľa, kedy bude platforma spočiatku využívať vlastné algoritmy. V prípade, že si umelá inteligencia nebude istá, od používateľa vyžiada platný občiansky preukaz alebo kreditnú kartu, píše na vlastnom blogu.

Zároveň služba informuje, že tento prístup uplatní iba v Európe na základe reštrikcií smernice o audiovizuálnych a mediálnych službách.

Zdroj: TheNextWeb, YouTube Official Blog

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú