Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínske Xiaomi prezentovalo svoju novú technológiu rýchleho nabíjania ešte v začiatkoch minulého roka, kedy na videu ukázalo, ako rýchlo dokáže nabiť 4 000 mAh batériu. Spoločnosť ju ale doteraz nesprístupnila pre komerčné využitie. Presnejšie príčiny, prečo Xiaomi a jej dcérske firmy nemajú ešte 100 W nabíjanie v smartfónoch, objasnil viceprezident Xiaomi Group, Lu Weibing, informuje XDA-Developers.

Rýchle nabíjanie s výkonom 100 W by zaiste potešilo každého používateľa smartfónov. S novou technológiou sa však stále spája viacero nedokonalostí. Jedným z hlavných problémov je rýchla degradácia batérie a pokles jej kapacity po viacerých nabíjacích cykloch. Pokles je pri 100 W nabíjaní zhruba až 20 %, čo by v realite spravilo z 5 000 mAh batérie iba 4 000 mAh akumulátor, prezradil generálny manažér Redmi.

 

Okrem tohto problému sú tu však aj ďalšie, ktoré je potrebné ešte vyriešiť. Lu Weibing poukázal najmä na problematiku bezpečného nabíjania s takýmto výkonom, kompatibilitu adaptérov a ochranu ostatných komponentov. Napriek tomu sa potvrdilo, že takéto rýchle nabíjanie môžeme v budúcnosti očakávať, no výrobcovia budú musieť pravdepodobne siahnuť po väčších batériách, aby kompenzovali stratu ich kapacity, informuje Android Authority.

Zdroj: XDA-Developers, Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú