Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínske Xiaomi posúva svojim najnovším počinom nabíjanie smartfónov opäť o krok vpred a dnes predstavilo prvú rýchlu bezdrôtovú nabíjačku s poriadnym výkonom. Xiaomi Mi Charge Turbo dokáže poskytnúť maximálny výkon až 30 W a aj veľkú batériu v smartfóne nabije už za pár desiatok minút, informuje Gizmochina.

Mnohí výrobcovia sa snažia zákazníkov zbaviť „ťarchy“ v podobe káblového nabíjania smartfónov, no bezdrôtové nabíjačky sú mnohokrát menej výkonné ako klasické adaptéry. Tie chce teraz tromfnúť nová bezdrôtová nabíjačka Xiaomi Mi Charge Turbo, ktorá sa postará o rýchle bezdrôtové nabíjanie. Batériu s kapacitou 4 000 mAh dokáže podľa informácií výrobcu nabiť na 100 % za 69 minút a dopĺňanie energie na 50 % v tomto prípade potom trvá iba 25 minút.

Navyše podporuje toto príslušenstvo aj reverzné rýchle nabíjanie a zvládne nabiť aj ďalšie doplnky ako inteligentné hodinky, bezdrôtové slúchadlá a aj iné modely smartfónov. Xiaomi Mi Charge Turbo dostane podľa Android Authority ako prvé nové Xiaomi Mi9 Pro v 5G verzii, no spoločnosť už pracuje aj na extrémne výkonnom káblovom nabíjaní, o ktorom sa hovorí, že prinesie výkon až 100 W.

Zdroj: Gizmochina, Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú