Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Smartfónom Xiaomi sa nesmierne dobre darí aj v Európe. Zákazníkom dokážu poskytnúť skvelý pomer ceny a výkonu, čo sa vo výsledku odráža aj na predajoch za prvé mesiace tohto roka. V Európe dominuje smartfónovému trhu Samsung, no hneď za ním už nie je Apple. Druhú priečku si uchmatlo Xiaomi, informuje Android Authority.

V prvom kvartáli roka sa Xiaomi podarilo získať na európskom trhu 23 % podiel v dodávkach smartfónov, vďaka čomu so 4 % náskokom predbehlo Apple a získalo pozíciu druhého najväčšieho predajcu na starom kontinente. Medziročný rast predaja Xiaomi smartfónov pritom v tomto období vystrelil až o 85 %, zatiaľ čo v prípade Samsungu bol rast o 21 % a u Apple o 22 %.

V rámci strednej a východnej Európy je pritom Xiaomi už najväčším predajcom s podielom 32 % a medziročným rastom 82 %. Výrobca tak predbehol aj etablovaný Samsung, ktorý ostal v tomto regióne na 2. mieste s podielom 31 %. Apple ostáva s 8 % podielom na 3. priečke. Huawei aj naďalej výrazne strácal a za prvý štvrťrok sa prepadol na 5. priečku s podielom 4 % na trhu a medziročným prepadom predajov v strednej a východnej Európe o 83 %.

Predbehol ho aj kedysi vlastný Honor, ktorý získal 5 % podiel na tomto trhu. Na Slovensku strácal Samsung v medziročnom predaji o 37 %, no s 39 % podielom si stále udržal dominantné postavenie. Xiaomi je aj na našom trhu na druhom mieste s 82 % medziročným rastom predajov a 35 % podielom na trhu. Apple sa u nás prepadol na 3. pozíciu s 9 % podielom, no 52 % rastom predaja.

Zdroj: Android Authority, Canalys

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú