Microsoft varuje pred novou chybou v systéme Windows 11, ktorý bol oficiálne vydaný pre podporované zariadenia presne pred mesiacom. Teraz sa však objavuje problém, kvôli ktorému môžu byť niektoré jeho funkcie nefunkčné alebo nemusia pracovať správne.

Za všetko údajne môže neplatný certifikát, informuje The Verge.

Spomenutý certifikát mal podľa Microsoftu vypršať 31. októbra. Od tej doby môžu používatelia zaznamenať problémy s používaním funkcií ako je Nástroj na vystrihovanie, dotyková klávesnica alebo emoji panel. Momentálne už existuje aj záplata s označením KB4006746, no používateľ si ju musí stiahnuť v nastaveniach manuálne.

Nový patch tak opravuje dotykovú klávesnicu, hlasový vstup aj emoji panel a samostatnú sekciu s tipmi pre používanie Windows 11.

Nástroj na vystrihovanie zatiaľ opravený nebol a Microsoft miesto neho odporúča využiť screenshot obrazovky. Zatiaľ nie je známe, koľkých používateľov postihli problémy s fungovaním funkcií systému kvôli neplatnému certifikátu.

V redakcii sme tieto problémy nepostrehli a aj nástroj na vystrihovanie funguje bez problémov. Je preto možné, že chyba zasiahla len menší okruh používateľov. Spoločnosť však už pracuje na náprave a čoskoro by mali byť všetky chyby spojené s neplatným certifikátom vyriešené.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú