Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft sa neustále snaží zlepšovať Windows 10 pridávaním nových užitočných funkcií. Z času na čas sa však vývojári rozhodnú niektorú z funkcií odobrať, čo je presne prípad možnosti aktualizovania ovládačov cez Správcu zariadení, informoval WindowsLatest.

S príchodom verzie Windows 10 2004 Build 19041.423 Microsoft potichu odobral možnosť aktualizovať ovládače cez Správcu zariadení ich vyhľadaním na internete. Inštalácia ovládačov nájdených na disku v počítači však zostáva naďalej dostupná.

Ovládače sa okrem iného dajú aktualizovať aj cez rôzne aplikácie samotných vývojárov alebo cez centrum Windows Update, no v tomto prípade môže byť dostupnosť ovládača oneskorená, nakoľko sa musí dostať do niektorého z aktualizačných balíčkov samotného systému.

Ako však podotýka portál SmallTechNews, odstránenie jednej z možností aktualizovania ovládačov príliš veľa ľudí neobmedzí. Aktualizovanie cez Správcu zariadení údajne využívalo iba mizivé percento používateľov.

Ak budú chcieť používatelia Windows 10 po novom aktualizovať ovládače výhradne zo serverov Microsoftu, môžu tak urobiť cez nastavenia, kde sa bude nachádzať nové okno s odporúčanými aktualizáciami ovládačov.

Zdroj: WindowsLatest, SmallTechNews

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú