Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hráči po celom svete aktuálne trpia nedostatkom grafických kariet, ktoré im „kradnú“ ťažiari kryptomien. Nvidia sa preto rozhodla, že novú „ľudovú“ grafickú kartu RTX 3060 obmedzí, aby pri ťažení kryptomien neposkytovala maximálny výkon. Ako píše PCgamer, ťažiarom sa už toto zabezpečenie podarilo obísť.

Novú lacnú grafickú kartu pre menej náročných hráčov čaká rovnaký osud, ako výkonnejšie karty série RTX 30. Karta RTX 3060 má mať totiž podľa Nvidie „obmedzovač“, ktorý sa spustí pri ťažbe krytpomeny.

Ako informuje NotebookCheck, karta sama zachytí, kedy sú jej kapacity využívané na ťažbu kryptomeny a automaticky zníži svoj výkon na menej ako polovicu. Obrázok, ktorý sa objavil na Twitteri, však naznačuje niečo iné.

Systém s až ôsmimi kartami RTX 3060 pracuje na „plné obrátky“, každá grafika poskytuje pri ťažbe hashrate cez 45 MHz/s, čo spolu dáva výkon 362 MHz/h. Zdá sa teda, že nové karty RTX 3060 majú obmedzený výkon iba pri ťažbe Etherea a iných „veľkých“ kryptomien.

Karty na fotografii totiž ťažia Conflux, kryptomenu s nižšou hodnotou. Vyzerá to tak, že aj táto novinka bude nedostatkovým tovarom, ktorý hráčom vykúpia ťažiari kryptomien.

Zdroj: PCgamer, NotebookCheck

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú