Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR vyhlásilo výberové konanie na dvoch členov predstavenstva štátnej firmy Slovensko IT v Košiciach. Jeden z vybraných členov predstavenstva sa stane generálnym riaditeľom spoločnosti, druhý bude jej prevádzkovým riaditeľom. Informoval o tom tlačový odbor rezortu informatizácie.

Hlavnou podmienkou prijatia členov predstavenstva štátnej akciovky sú skúsenosti v IT oblasti, ako aj minimálne päťročná prax na riadiacej pozícii. MIRRI dodalo, že kandidáti musia mať vedomosti o organizácii riadenia a manažmente obchodných spoločností, ako aj o finančných nástrojoch potrebných pre efektívne spravovanie spoločnosti. Ich pozícia si tiež vyžaduje organizačné a rozhodovacie schopnosti, vysokú mieru zodpovednosti či pokročilé komunikačné a prezentačné zručnosti.

Podmienkou je tiež vysokoškolské vzdelanie 2. stupňa ekonomického alebo technického smeru či odboru, ktorý je zhodný alebo príbuzný s oblasťou činnosti firmy.  Výberové konanie je pre záujemcov otvorené do piatka 5. februára. Všetky potrebné informácie nájdu na webovej stránke MIRRI v záložke Slovensko IT.

„IT služby musíme dostať v 21. storočí na úroveň, akú si všetci zaslúžime a akú potrebujeme,“ vyjadrila sa vicepremiérka a šéfka MIRRI Veronika Remišová (Za ľudí) s tým, že to nejde bez kvalitných ľudí so záujmom veci meniť a prinášať nové nápady a riešenia. „Preto potrebujeme pracovné pozície obsadzovať skutočne kvalitnými IT odborníkmi, aby sme sa ako krajina posúvali stále vpred,“ komentovala ministerka.

Štátna firma Slovensko IT poskytuje komplexné IT služby, inovácie a cloudové riešenia v prospech občanov i podnikateľov. Ide o služby od digitálnych inovácií, v prípade ktorých robí výskum, vývoj a ich samotnú realizáciu, cez efektívne a funkčné softvérové riešenia až po najvyššiu možnú ochranu informácií a dát pred narušením.

Služby, ktoré košická firma ponúka, sú podľa MIRRI user-friendly, jednoduché a praktické. Slovensko IT je spoločnosť, ktorá podľa rezortu zohrá kľúčovú rolu v budovaní lacnejších, modernejších a flexibilnejších štátnych informačných systémov.

Predstavenstvo tejto štátnej akciovky sa bude venovať hlavne výkonu činnosti štatutárneho orgánu akciovej spoločnosti, obchodnému vedeniu spoločnosti, výkonu zamestnávateľského práva či vydávaniu vnútorných predpisov spoločnosti.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú