Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál WindowsLatest prišiel s informáciou, že v pripravovanej veľkej aktualizácii, známej tiež ako Windows 10 20H1 (verzia 2004), už aplikácie Skicár a WordPad nebudú pevnou súčasťou systému.

Po novom má ísť v oboch prípadoch o voliteľnú funkciu, ktorú je možné dodatočne nainštalovať prostredníctvom Nastavení -> Aplikácia -> Voliteľné súčasti. Už dnes sa tam nachádza napríklad prehrávač Windows Media Player. Samozrejme, ak už dnes používaš systém Windows 10, tieto aplikácie ti ostanú a nebudeš ich musieť nanovo inštalovať. Týka sa to predovšetkým zariadení, ktoré prídu predinštalovanou najnovšou verziou. 

WindowsLatest

Verzia 20H1 je pripravovaná na apríl/máj tohto roku. Pre niekoho tiež môže ísť o výhodu, že týmto presunom dokáže tieto aplikácie rýchlo odinštalovať. Ide zároveň o ďalší krok k tomu, aby Microsoft nepriamo prinútil používateľov k tomu, aby využívali novšie a platené funkcie. Len nedávno sme informovali o tom, že v aplikácii WordPad začal Microsoft s testovaním zobrazovania reklám, ktoré vyzývajú k zaplateniu balíka Office.

Zdroj: WindowsLatest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú