Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V súčasnosti, kedy je bezpečnosť a ochrana používateľov kľúčovou úlohou, prichádza reč aj na potrebu a následnú spoľahlivosť mobilných antivírusových programov. Práve preto sa nezávislá organizácia AV-Comparatives zamerala na ich testovanie, ktoré však nedopadlo veľmi pozitívne, informuje portál Engadget.

Testovania sa zúčastnili Android aplikácie, no po záverečnom výsledku spoločnosť AV-Comparatives skonštatovala, že väčšinu programov môžete hneď vylúčiť. Z vyše 250 antivírusových aplikácií prešlo testom spoľahlivosti len slabých 80, ktoré správne identifikovali množstvo škodlivých súborov či programov a ich nesprávne vyhodnotenie bolo minimálne, alebo nulové.

Medzi vyhovujúce antivírusové aplikácie sa zaradili známe mená, akými sú napríklad AVG, Kaspersky, McAfee či Symantec (celý zoznam). Na druhej strane, mnohé aplikácie, ktoré nevyhoveli testu spoľahlivosti boli založené amatérmi či spoločnosťami, ktorých hlavné zameranie nie je v oblasti bezpečnosti a v 32 prípadoch dokonca došlo počas testovania k odstráneniu samotnej aplikácie, nakoľko si aj vývojári uvedomili svoje „kvality“.

Zdroj: Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú