Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vlastný operačný systém Huawei zatiaľ nie ja až tak „vlastný“, ako by si si myslel. Ako upozornil portál XDA-developers, beta verzia Harmony OS 2.0 je stále postavená na operačnom systéme Android.

Vývojárska beta verzia Harmony OS vo verzii 2.0 je už dostupná na čínskom trhu na vybrané zariadenia, a tak sa mnohí zvedaví vývojári vŕtajú v samotnom systéme. Jednoduchá aplikácia „Hello World“ naprogramovaná na staršiu verziu operačného systému Android potvrdila, že Harmony OS je zatiaľ iba prezlečený systém od Google.

Ako píše GSMarena, aplikácia naprogramovaná pre zariadenie s operačným systémom Android 4.4 KitKat bola spustená na virtuálnych zariadeniach s novším Androidom a takisto aj so systémom Harmony OS. Na oboch zariadeniach vypísal systém rovnakú hlášku v znení, že aplikácia je vytvorená pre staršiu verziu systému a nemusí fungovať správne.

Rozdiel bol iba v jednom slovíčku, kde sa zmenila fráza „Android“ za „Harmony OS“ pri spustení na systéme od Huawei. Huawei sa však netají tým, že AOSP (Android Open Soure Project) predstavuje základný stavebný kameň pri budovaní vlastného systému. To sa však v budúcnosti môže, ale aj nemusí zmeniť a Harmony OS môže byť viac-menej iba nadstavbou Androidu.

Zdroj: XDA-developers, GSMarena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú