Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Už tento rok zrejme uvidíme prvé notebooky či dokonca počítač iMac s vlastným procesorom od Apple. Ako píše portál TechPowerUp, výkonnejší Bionic A14X nebude žiadny „béčkový“ procesor, ale výkonom sa má dotiahnuť na 8-jadrový Intel Core i9.

Intel pomaly prichádza o jedného zo svojich najväčších zákazníkov. Kalifornské Apple sa rozhodlo vzdať sa procesorov od Intelu a vytvoriť si vlastnú sadu čipov, ktoré sú postavené na architektúre ARM a sú vyrobené 5 nm procesom.

Ako píše WCCFtech, novinku A14X určite uvidíme najprv v MacBookoch, ktoré budú v budúcnosti predstavené. Jeho výkon z benchmarkovej aplikácie GeekBench jasne napovedá, že nové zariadenia s logom nahryznutého jablka nedostatkom výkonu rozhodne nebudú trpieť.

V benchmarku totiž dosiahol procesor A14X Bionic skóre 7480 bodov, čo je podľa YouTubera Luka Mianiho porovnateľné s 8-jadrovým Intel Core i9-9880H, ktorý môžeme nájsť napríklad v minuloročnom MacBooku Pro.

Zdá sa teda, že nové lacné MacBooky Air by sa mohli pokojne výkonovo dotiahnuť na minuloročné vlajkové lode s prívlastkom Pro v názve.

Zdroj: WCCFtech, TechPowerUp

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú