Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Informačný web o koronavíruse vlády SR korona.gov.sk presmerovali na web Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) – virus-korona.sk. Ten bude ďalej aktualizovaný a rozširovaný pod názvom korona.gov.sk. Ako agentúru SITA informoval hovorca NCZI Boris Chmel, stránku bude prevádzkovať Národné centrom zdravotníckych informácií.

Vláda po dnešnom zasadnutí Ústredného krízového štábu však plánuje zatvoriť aj všetky predajne, ktoré dostali v uplynulých dňoch výnimku a boli otvorené a to každú nedeľu pre účely sanitárneho dňa. Jedno z ďalších zhruba 40 opatrení, ktoré nová vláda odobrí, bude povinnosť nosiť rúško všade mimo svojej domácnosti. Do obnovenia školského roka budú vlaky zadarmo pre študentov zrušené. Vláda tiež vyzvala dôchodcov, aby vychádzali z domácností len v nevyhnutných prípadoch. Aktuálne je na Slovensku potvrdených 204 prípadov koronavírusu.

Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia. V tejto súvislosti boli v krajine zaviedli viaceré obmedzenia na zamedzenie šírenia ochorenia, vrátane zatvorenia výchovno-vzdelávacích zariadení. Vláda SR tiež pristúpila k vyhláseniu núdzového stavu pre celý sektor zdravotníctva. Zatvorené sú maloobchodné prevádzky a prevádzky so službami, pričom sa to netýka potravín, drogérií, lekární či vybraných služieb, akými sú napríklad banky či poisťovne.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú