Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Veľké technologické spoločnosti v týchto dňoch „prerobili“ svoje továrne a pomáhajú svetu s výrobou zdravotníckych pomôcok. Tesla nedávno poskytla video, v ktorom ukazuje pozadie procesu, ako vo svojej továrni produkuje pľúcne ventilátory zo súčiastok pre elektromobily, informuje Cnet.

Výroba pľúcnych ventilátorov zo súčiastok pre autá je veľmi logická. Automobiloví výrobcovia majú naskladnené hromady zásob rôznych častí, ktoré sa však bez problémov dajú použiť aj na výrobu ventilátora zachraňujúceho ľudské životy. Chce to len trochu inžinierskej šikovnosti a vymyslieť nový koncept.

Ako môžeš vidieť na priloženom videu, inžinieri z Tesly sa snažili na výrobu ich pľúcneho ventilátora využiť čo najviac častí určených na montáž auta. Ventilátor je teda zložený napríklad z informačného systému z Modelu 3, na miešanie kyslíka používa vzduchovú komoru z auta a na ovládanie pľúcneho ventilátora sa používa dotyková obrazovka rovnako z Modelu 3, píše TechCrunch.

Ventilátory vyrába aj automobilka Ford a skupina výrobcov General Motors. Tí, okrem produkcie pľúcnych ventilátorov skutočne prerobili niektoré svoje výrobné linky, na ktorých produkujú ochranné štíty a respiračné masky pre záchranné zložky.

Veľkou zmenou prešiel aj Seat, ktorý namiesto výroby nového Leonu využíva svoju továreň a hlavne stierače na výrobu pľúcnych ventilátorov, viac v tomto článku.

Zdroj: Cnet, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú