Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Operačný systém iOS má, tak ako Android, množstvo užitočných funkcií, ktoré druhému systému chýbajú. Google sa rozhodol vytvoriť vlastnú adaptáciu funkcie AirDrop, ktorú pomenoval Nearby Sharing.

Redaktori z XDA-developers už mali dokonca možnosť novinku vyskúšať a jej funkčnosť ukazujú na svojom videu. Funkciu Nearby Sharing testovali na dvoch zariadeniach Google Pixel, konkrétne Pixel XL 2 a Pixel 4. Nearby Sharing, podobne ako AirDrop, slúži na rýchle a jednoduché zdieľanie súborov medzi dvomi zariadeniami, ktoré sa nachádzajú pri sebe. Takáto funkcia v Androidoch doposiaľ chýbala, aj keď sme tu v minulosti mali Android Beam, ktorý však nezožal veľký úspech.

Ako informuje portál 9to5mac, nová funkcia by mala byť dostupná hlavne pre Android zariadenia, no k dispozícii bude zrejme aj aplikácia pre Windows.

Posielanie súborov funguje primárne prostredníctvom Wi-Fi, čiže prenos je naozaj rýchly a zariadenia môžu byť od seba aj o čosi viac vzdialené ako pri technológii Bluetooth. Bluetooth sa pri tejto funkcii využíva iba na spárovanie dvoch zariadení.

Zdroj: XDA-developers, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú