Ak jazdíš predpisovo a ešte sa ti nepodarilo zajazdiť si na nemeckých diaľniciach bez rýchlostných limitov, nevieš si zrejme predstaviť, ako vyzerá jazda rýchlosťou nad 200, alebo dokonca nad 300 km/h. Na Reddite sa ale objavilo video, ako išiel majiteľ vo svojom Bugatti Chiron rýchlosťou až 373 km/h. Na tom by nebolo nič neobvyklé, keby touto rýchlosťou neletel po obyčajnej okresnej ceste.

Video je publikované na YouTube salihelmehdi a ukazuje, ako to vyzerá, keď okolo preletí auto rútiace sa rýchlosťou cez 370 km/h. Pre Bugatti Chiron to nie je žiaden problém, jeho rýchlostný rekord je totiž až  na úrovni až 490 km/h, no tento rekord sa podarilo dosiahnuť na závodnom okruhu s dlhou rovinkou a hlavne za prítomnosti odborníkov či technikov automobilky.

Vodič v priloženom videu trhal rýchlostné rekordy na obyčajnej úzkej okresnej ceste. Takáto rýchlosť by bola riskantná aj na nemeckej diaľnici, kde nie je obmedzená maximálna rýchlosť, auto totiž pri šialenej rýchlosti 373 km/h prejde za jednu sekundu viac ako 100 metrov.

Zdroj: Reddit, YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú