Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nadácia Gateway Foundation zverejnila video o svojich ambicióznych vesmírnych plánoch. V ňom ukazuje zaujímavý koncept kozmickej stanice, ktorá by mohla slúžiť nie len na vedecké účely, ale tiež aj na ďalšie cestovanie do vzdialených častí vesmíru, či pre kozmický cestovný ruch.

Ako sa vyvíjajú vesmírne programy a technológie s tým spojené, čoraz viac sa hovorí o tom, že už čoskoro bude možné prevádzkovať komerčné lety do vesmíru. Vesmírna stanica Von Braun by pritom mohla byť útočiskom pre kvázi dovolenkárov, ale aj pre vedecké experimenty pri nízkej gravitácii. Aspoň s takýmto scenárom počíta spoločnosť Gateway Foundation, ktorá stojí za týmto ambicióznym projektom.

Okrem toho by mohla fungovať aj ako prestupnou stanicou pri kolonizácii Marsu, letom na Mesiac a rôznych ďalších misiách. Nachádza sa na nej celkovo päť vstupných brán a dokáže simulovať rôzne stupne gravitácie. Či však bude niekedy postavená je otázne. Spoločnosť sa o to síce usiluje, no takýto cieľ si vyžaduje obrovské finančné prostriedky a tie zatiaľ nie sú.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú