The Verge upozornil na viaceré japonské médiá, ktoré už majú príležitosť testovať PS5. Podľa viacerých zdrojov je tak jasné, že zatiaľ čo na dizajn konzoly, gamepad a herné ukážky sa embargo nevzťahuje, používateľské prostredie menu ukázané byť nemôže.

Zábery japonského portálu 4gamer len potvrdili dohady o fyzickej veľkosti PS5, ktorá ako sme písali prednedávnom, bude najväčším konzolovým kúskom modernej histórie.

Snímky zároveň odhaľujú systém chladenia konzoly so sprievodným textom členov 4gamer, informujúcim o takmer úplnej tichosti ventilátorov. Zdroj zároveň potvrdzuje, že konzola momentálne nedisponuje žiadnym známym vstupom pre rozšírenie úložiska.

Portál Dengeki Online zase ukazuje veľkosť so stojanom, použiteľným aj v horizontálnej podobe. Podľa nich by sa tak konzola mala horizontálne zmestiť pod väčšinu televízorov postavených na stojane.

Zo známych hier sa ukázala trojica Godfall, Balan Wonderworld či Astro’s Playroom. Práve posledný kúsok zo spomínaných ukazuje vymoženosti nového DualSense gamepadu, ktorý sa v porovnaní posledným DualShockom líši najmä implementáciou haptických čidiel namiesto vibračných motorčekov.

Žiaľ, zatiaľ sme sa dočkali len drobného priblíženia menu konzoly v podobe niekoľkosekundovej ukážky na Twitteri Toma Warrena. Sony ale sľubuje, že sa dočkáme kompletne prekopaného používateľského prostredia, kde jediný pixel neostal nedotknutý.

Zdroje: The Verge, 4gamer, Dengeki Online

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú