Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vývojári alternatívneho operačného systému LineageOS poriadne prekvapili komunitu, keď sa im podarilo úspešne vytvoriť relatívne funkčnú verziu najnovšieho Androidu 10 pre zariadenia Samsung Galaxy S II a Galaxy Note 3. Prvý z nich sa pritom na trh dostal v roku 2011 – informuje portál XDA.

Dnešné vlajkové lode Androidu dostávajú najnovšie aktualizácie spravidla po dobu dvoch rokov. Dôvodov je viacero, no tým najhlavnejším je určite donútiť používateľa, aby si kúpil novšie zariadenie, ideálne od rovnakého výrobcu.

Stále však existujú skupiny nadšencov, ktorým sa podarí dostať najnovší operačný systém aj na zariadenie, ktoré budúci rok oslávi 10 rokov a v jeho útrobách sa nachádza dvojjadrový procesor s 1 GB RAM pamäťou. 

Vývojárom LineageOS sa úspešne podarilo dostať Android 10 na staručký Samsung Galaxy S II (2011) a Galaxy Note 3 (2013). V prvom prípade sa však systém nedoporučuje na každodenné používanie, nakoľko nefungujú mobilné služby, GPS a problémy sú aj s displejom. Naopak, v druhom prípade by všetko malo fungovať bez problémov. Ak ti niekde v priehradke leží niektoré z týchto zariadení, môžeš túto situáciu využiť a vrátiť ich opäť k životu. 

Zdroj: XDA-Developers (1,2,3)

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú