Sony dnes na svojom oficiálnom PlayStation blogu zverejnilo nové informácie, ako bude fungovať hardvér z PS4 na novom PlayStatione 5. Mnohí hráči zostali po prečítaní noviniek sklamaní.

Potešujúcou správou na úvod je, že ovládač DualShock 4 pôjde pripojiť aj k novej generácii konzoly od Sony. Japonská spoločnosť kompatibilitu prichádzajúceho herného zariadenia s ovládačom DualShock 4 avizovala už dávnejšie a predpokladalo sa, že ovládač z PS4 bude bez problémov fungovať aj na novej konzole.

Po najnovšej správe to však platí len sčasti. S DualShock 4 si totiž zahráš si len tie hry, ktoré budú fungovať na princípe spätnej kompatibility. Novinky určené pre PS5 pôjdu hrať iba s novým ovládačom DualSense. Sony odôvodnilo tento krok tým, že nové hry budú vyžadovať všetky funkcie novej generácie ovládača, ktoré na starom ovládači jednoducho chýbajú.

Ostatné periférie, ako volanty, joysticky, headsety, virtuálna realita či iné licencované ovládače výrobcov tretích strán budú fungovať aj pri hrách na PS5. V praxi to znamená, že ak si budeš chcieť zahrať napríklad nové Gran Turismo 7 na volante, ktorý funguje s konzolou PS4, bude bez problémov fungovať aj na PS5.

Musí však byť originálnym výrobkom Sony, alebo jeho výrobca bezpodmienečne uvednie podporu pre PS5. Sony preto odporúča zákazníkom, aby si túto informáciu pri svojich perifériách overili, píše portál IGN.

Zdroj: Sony, IGN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú